Den avgått Real Madrid-chefen Zinédine Zidane säger att han slutade sitt jobb för att klubben inte längre trodde på honom.

På torsdagen förra veckan blev det klart att fransmannen har slutat som chef för Real Madrid under sin andra period. I ett öppet brev som publicerades i den spanska tidningen AS, lättar han slöjan.

  • Jag lämnar för att jag känner att klubben inte längre har tron ​​på mig att jag behöver eller stöd för att bygga något på medellång eller lång sikt, skriver Zidane i brevet till Real Madrid-fans.

Zidane återanställdes i Real Madrid 2019 med ett kontrakt som varade fram till 2022. Den senaste säsongen har inte gett några troféer för den annars segrande fransmannen. I ligan slutade Real Madrid i silver efter en stadig körning mot stadsrivalen Atlético Madrid. Den senare blev ligamästare. I Champions League var det en semifinalförlust mot Chelsea.

Snabba speltips för Premier League

Det är första gången på elva säsonger som Real inte vinner en titel på en säsong.

  • Jag förstår fotboll och vet kraven i en klubb som Real Madrid. Jag vet att om du inte vinner måste du gå, skriver han i brevet.