FC Barcelona har imponerat starkt i Champions League den senaste tiden, främst på grund av en person. Den portugisiske spelaren João Felix spelar för Barcelona, ​​på lån från den spanska klubben Atlético Madrid och gör det extremt bra.

Svaret på vad den 23-årige portugisiske anfallaren João Felix behöver för att verkligen slå igenom börjar bli så självklart att man inte behöver en fotbollsprofessor för att lista ut det. – Efter förra säsongens misslyckade utlåningsperiod i Chelsea är portugisen den här säsongen utlånad till Barcelona från Atlético Madrid.

João Felix öppnade bollen i lördagens överkörning i La Liga mot Real Betis och han härjade fullständigt igår när Barcelona vann med 5-0 över Royal Antwerp i Champions League med lekfull lätthet.

João Felix bidrog med två mål och en assist i sin Champions League-debut för Barcelona och utsågs även till matchens bästa spelare.

Läs: Stämmer klubben på cirka fem miljoner, nu är han välkommen tillbaka

Barcelonas anfallstrio Robert Lewandowski, Raphinha och João Felix var omöjliga att stoppa igår och kommer att bli väldigt svåra att hantera framöver. ”Jag är väldigt nöjd. Den här matchen och 5-0-vinsten över Betis i lördags är förmodligen den bästa vi har spelat sedan jag tog över. Nu går det åt rätt håll. Laget gör mig stolt, säger Barcelonas manager Xavi till Movistar Plus.

João Felix är ett enda stort leende: ”Jag är här för att hjälpa till med det jobb vi alla försöker göra, för att göra fansen glada. Idag bidrog vi alla till en mycket bra match”

I den 11:e minuten kom det första målet. Ilkay Gündogan och Lewandowski spelade på väggen innan João Felix drog sig ifrån en motståndare och gjorde mål vid den närmaste stolpen.

Före halvtid stod det 3-0 i första halvlek. Raphinha härjade till vänster och skickade in bollen i mål från spetsig vinkel via en motståndare. Det gjordes som självmål av Jelle Bataille.

Läs på Popidol: Microsoft signerar ”bindande avtal” för att behålla Call Of Duty på…

I andra halvlek gjorde Gavi 4-0 innan João Felix gjorde mål igen efter inlägg från Raphinha. Strax efter ersattes han av underbarnet Lamine Yamal, till stora applåder. Yamal fick sina första mästerskapsminuter samma dag som de norska talangerna Oscar Bobb och Odin Thiago Holm.

Galeno gjorde ett tidigt ledningsmål på en målvaktsretur. Den 19-årige Kevin Kelsy kvitterade för det ukrainska ”hemmalaget”, men innan kvarten var spelad gjorde Galeno 2-1. Han bröt en fruktansvärd passning från Danilo Sikan och gjorde mål.

I den 29:e minuten gav Galeno en assist när Mehdi Taremi satte punkt för matchen.

– Det är en skön känsla att vinna. Vi håller på att utveckla ett starkt team. Avancemang till cupspelet är vårt mål. Det är en lång väg kvar, men det här var en bra start, sa Porto-tränaren Sergio Conceicão.

Åtta minuter senare stod portugiserna för stora förberedelser inför 2-0-målet, och Lewandowski kunde bredsida in sin overheadspark i målet vid bortre stolpen.

I samma grupp fick Porto också en bra start, med en 3-1-seger över Shakhtar Donetsk i en bortamatch som spelades i Hamburg. Galeno var den stora spelaren med två mål och en assist.