Den eviga staden glömmer inte sin Franscesco Totti. Romikonen lade trettio år av sitt liv till klubben och gav upp endast efter 307 poäng och 786 matcher. Tja, naturligtvis gjorde han det definitivt inte.

Juni förra året drevs veteranen från fältet och till en direktörsposition. Han stannade inte länge där. Nu kan Totti inte ens gå in på träningsfältet när hans son Christian körs till Roma U15-träning.

Les: ESPN: Alexis Sanchez vägrar
 
För oss från utsidan verkade detta som en naturlig och välkommen övergång för Totti från toppfotboll till administration, men för Totti var detta bara en smärta.

Såren är nu så djupa att så länge James Pallotta är ordförande för klubben, förblir klubbikonen på parkeringsplatsen utanför träningsplatsen.

Så vad hände egentligen?

-Jag ville inte sluta spela. Jag var i god fysisk form, så varför skulle jag sluta? Det var inte som jag ville spela hela tiden eller pressa någon för att sätta mig på planen, börjar Totti, enligt Goal.

Det slutade med att direktör Totti inte vågade stanna länge i klubben han älskade.

”Jag skulle ha varit glad bara att vara en del av garderobgruppen och hjälpa tränaren i svåra tider, arbeta med de yngre spelarna och dela min erfarenhet,” fortsätter Totti smärtsamt.

En sårad veteran som inte inser att den måste sluta?

  • Det är ett slut på allt. Jag är inte dum, men problemet var att någon i klubben sa till mig att det var upp till mig att välja vad jag skulle göra och sedan blev jag skjuten ut. Jag var i förtvivlan eftersom jag alltid har varit villig att skära benet för Roma, fortsätter Totti.

Han tror själv att Roma blev fattigare utan hans närvaro längs fältet.

”Alltid när jag kom upp från bänken och in i fältet tänkte fansen och stämningen hjälpte alla,” avslutar Totti.

Vilket fortsätter att säga nej till sonen när han bjuder in pappa att titta på träning eller slåss.

När vi vet att du har gett allt till klubben under en full karriär och känner sig fast i ryggen när du ”har gjort din” förstår vi Tottis reaktion. Vi hoppas att någon är mogen nog för att lösa situationen så att den äldre får se sin sons rygg på gräsmattan, precis som han själv gjorde från 1989.