Nacional Montevideo plockar upp en talang från BK Häcken

0
276

Nu är Karl Landsten klar för Nacional Montevideo.

”Uruguay är ett väldigt bra fotbollsland”

Förra året noterades Karl Landsten för fem mål på 17 matcher med BK Häckens P19-lag. Nu står det klart att den 19-årige forwarden lämnar Hisingen och Sverige – för en flytt till andra sidan jordklotet. – Uruguay.

Läs: Detta är mittfältaren Manchester United är villig att betala dyrt för att ersätta Paul Pogba

På tisdagen presenterades Landsten av storklubben Nacional Montevideo.

– Jag är väldigt snabb och stark, det är mina bästa egenskaper. Jag har också ett hårt skott. Jag kan spela både som höger- och vänsterhänt ryttare samt anfallare, säger han i en presentationsvideo.

Karl Landsten berättar hur flytten till Nacional Montevideo gick till.

”Det är en riktigt rolig historia. Min bästa vän och representant är uruguayansk. Vi fick bra kontakt, han hjälpte mig att träna och gav mig råd. Vi började prata och han sa: ”Jag har något i Uruguay, kommer du och testar?” Ja svarade: ”självklart”, säger 19-åringen och fortsätter:

”När du hör Uruguay tänker du på (Luis) Suarez, (Edinson) Cavani. Det är ett väldigt bra fotbollsland. Så självklart vill jag jaga min dröm ».

Nacional Montevideo slutade tvåa i den uruguayanska ligan förra året.