Marcelo toppar barndomsklubben med titeln Copa Libertadores

0
43
Marcelo har betalat sin skuld. (foto: fluminense, twitter)

Den tidigare Real Madrid-legendaren Marcelo har nått en ny karriärhöjd efter att ha hjälpt Fluminense till deras första Copa Libertadores-titel. Den erfarne vänsterbacken, känd för sin långa period i den spanska klubben, uttrycker sin glädje över att vinna titeln med sin barndomsklubb Fluminense.

I lördags betalade Marcelo ”sin skuld”. Han har vunnit allt med Real Madrid, men att hjälpa till att ge ungdomsklubben Fluminense sin första Copa Libertadaros-titel är nu den största.

Det var så nära och intensivt som det kan bli i sydamerikansk fotboll. Matchen gick till förlängning, avgjordes i den 99:e minuten av John Kennedys 1-2-mål, sju minuter senare fick Kennedy och två Boca Juniors-spelare utvisning. Detta var Fluminenses första Copa Libertadaros-titel i klubbhistorien, Marcelo var i startelvan.

Läs: Real Madrid överväger Bayern München-stjärnan som ett alternativ

– Jag vinner en väldigt viktig titel med min favoritklubb. Klubben som gav mig alla nödvändiga verktyg för att starta min karriär, med all personal som har sett mig växa upp. Det finns inget större, säger Marcelo enligt ESPN.

Det här är mannen som har vunnit fem Champions League-titlar med Real Madrid.

-Real Madrid kommer säkert att förstå mig. Det är den viktigaste titeln i mitt liv på klubbnivå, som det är med klubben som upptäckte mig, det kommer från 35-åringen.

Stort.

Läs på F7: En vacker gest vid Max-plattformen efter Matthew Perrys död