Jadon Sancho har blommat ut efter sin återkomst till Borussia Dortmund, han har varit viktig i den tyska storklubben som faktiskt spelar Champions League-finalen imorgon på Wembley mot Real Madrid. – Samtidigt som Manchester United, med den engelske vänsterfjenden Erik ten Hag i spetsen, landade på 8:e plats i Premier League.

En Manchester United-tränare har avslöjat anledningen till att Jadon Sancho vägrade be om ursäkt till Erik ten Hag de två kraschade totalt. Manchester United betalade 73 miljoner pund för att värva Sancho från Borussia Dortmund 2021, men hans United-karriär föll av en klippa i september förra året när Ten Hag frös honom ur a-laget.

Läs: Barcelona kan inte registrera Hansi Flick som ny tränare

Ten Hag blev arg på kommentarerna från Sancho efter att managern inte inkluderade honom i en match mot Arsenal, en match som Manchester United förlorade. Anledningen som Erik ten Hag gav var att Jadon Sancho inte var på den nödvändiga ”nivån” i träningen.

I vad som verkade vara ett direkt svar till Ten Hag skrev Sancho på X: ”Snälla tro inte på allt du läser.”

”Jag vill inte att folk ska säga saker som är helt osanna, jag har skött mig väldigt bra på träningen den här veckan.

”Jag tror att det finns andra skäl till den här saken som jag inte kommer att gå in på, jag har varit en syndabock länge vilket inte är rättvist!”

Sancho spelade inte för United igen efter att ha vägrat be Ten Hag om ursäkt, och i januari återvände han till den tidigare klubben Dortmund på lån till slutet av säsongen.

En av Ten Hags Uniteds tränare och före detta Premier League-anfallaren Benni McCarthy har nu avslöjat anledningen till att Sancho vägrade att be sin manager om ursäkt.

”Jag pratade med managern och jag sa till honom att du känner till delikatessen,” sa McCarthy, som tillträdde en tränarroll i United 2022, till 947.

Läs på Popidol: Ryan Reynolds och Rob McElhenneys planerar att ta med bröderna Kelce…

”Jag sa till honom att jag tror att Jadon känner att om han ber om ursäkt så kommer han att klassas som någon som inte tränar hårt, som inte jobbar hårt och att allt som sas till honom var sant.

”Om du är från gatan vill ingen be om ursäkt för då erkänner du att du inte tränar bra, du är lat, allt du anklagas för.

”Jadon ville inte ha det. Chefen sa bara att allt han vill ha är en ursäkt.

”Jag pratade med Jadon som coach, som mentor, som vän och som någon som växte upp på gatan och kan koden.

”Men Jadon såg det bara inte. Han sa: ’Jag ber inte om ursäkt, för om jag gör det ber jag om ursäkt för att jag är lat, alltid är sen, inte gör mitt bästa. Det är det jag är ledsen för’. Och det var hans skäl.”

Det Jadon Sancho bevisar för Dortmnund är en tydlig indikation på att Erik ten Hag hade fel i sin bedömning.

Både Dortmund och Sancho vill göra hans flytt tillbaka till Tyskland permanent.