”Jag tänker inte stå här och säga att jag älskar det”

0
93
Harry Maguire på en uppåtgående kurva

När Manchester United tog in Harry Maguire från Leicester sommaren 2019 var förväntningarna enorma, förväntningar som han nästan lyckades uppfylla fram till semesterstrul i Grekland för drygt två år sedan.

Därefter har det saktat av för kaptenen, som köptes för 87 miljoner euro. The Independent har pratat om 30-åringen om livet på Old Trafford, kritiken från brittisk media och fans. ”Jag tänker inte stå här och säga att jag älskar det”

Här kommenterar Harry Maguire 2-0-vinsten över Everton. – Manchester United har två raka segrar i Premier League, vilket gör att de håller kvar den viktiga fjärdeplatsen.

Läs: Sabitzer har gett sin agent det stora uppdraget

Efter att Erik ten Hag tog över har det bara blivit 25 matcher (12 i Premier League) utan att han tappat kaptensbindeln. ”Jag tänker inte stå här och säga att jag älskar det, eller att jag gillar det. Jag gör det inte. Jag vill spela varje match och det har jag gjort under de senaste åtta åren av min karriär. Jag måste också respektera managern och hans beslut och också respektera hur bra konkurrensen är om mittbacksplatserna i den här klubben. Självklart vill jag spela varje match och jag är säker på att om du pratar med de andra mittbackarna så är de också besvikna när de sitter på bänken.”

Läs: Avslöjade Scott McTominay ultimatum på fredagen, knackar in mål på lördagen

Samtidigt är Maguire tydlig med att han inte känner sig illa behandlad. ”Det är inte som att jag har blivit utfryst eller inte varit inblandad. Jag spelar fortfarande många matcher, men som fotbollsspelare vill jag såklart spela varje match. Men jag tycker att alla andra mittbackar i omklädningsrummet gör det lika bra och managern kan inte spela alla fyra.”

Maguire fick chansen från start i lördags när United slog Everton med 2-0 i Premier League, och fick beröm av ten Hag efteråt. 30-åringen tror att han är i bra form. ”Varje gång jag har fått en möjlighet av klubben i år och av landslaget i världscupen och i kvalet har jag känt att jag var på en riktigt bra plats och presterat väldigt bra. Förra säsongen var en besvikelse för alla och formen var inte bra. Allas form var inte bra och det går ihop som ett kollektiv.”

”I år känner jag att jag är på en bra plats mentalt, fysiskt och varje gång jag har startat ett spel har jag gjort mig själv rättvisa och gjort det bra. Men jag vet också att vi har bra mittbackar i den här klubben. Vi har fyra internationella toppmittbackar som kan spela på toppnivå. Jag själv, ”Licha” (Martinez), ”Rapha” (Varane) och Victor (Nilsson Lindelöf).

Maguire har kontrakt med Manchester United till sommaren 2025. United ligger på fjärde plats i Premier League och möter Sevilla på torsdag hemma på Old Trafford i det första kvartsfinalmötet i Europa League.

Läs på Popidol: Roger Waters får inte uppträda i Frankfurt