Den norske anfallaren Alexander Sørloth gör sig verkligen ett namn i La Liga. – Efter gårdagens match ligger Sørloth på 6:e plats på La Ligas bästa målskyttlista med 13 mål, ett mer än den polske superstjärnan Robert Lewandowski.

På söndagen stod Sørloth för assist och gjorde segermålet för Villarreal i 3-2-segern mot Real Betis borta på Estadio Benito Villamarín. – Det hade lätt kunnat bli två mål för Alexander Sørloth, men i den 40:e minuten efter att ha kommit igenom framför Rui Tiago Dantas da Silvas mål valde han att lägga över till Alex Baena som enkelt kunde rulla in bollen i ett tomt mål.

Mitt i den andra halvleken, 2-2, avgjordes matchen med fantastiska prestationer av två skandinaver i varsin ände av planen. Först gjorde Filip Jørgensen i Villarreal-målet två lysande räddningar när Ezequiel Avila sköt först, och Nabil Fekir slog sedan returen från nära håll.

Läs: Sir Jim Ratcliffe godkänner rekordet Manchester United-bud

Gerard Moreno startade en kontring för Villarreal. Baena gjorde ett tungt lopp på mitten och försvararna följde efter honom. Baena kunde därmed trycka ut bollen till Sørloth till vänster, och han gjorde mål med ett tungt diagonalt skott.

Betis tog ledningen två gånger hemma i Sevilla. Först var det på Guido Rodriguez, sedan på Willian José. Villarreal-spelarna trodde att bollen hade varit ute innan Pablo Fornals slog krysset Willian José tog på volley, men hördes inte.

Sørloth var också inblandad i 2-2-målet, utan att röra bollen. Moreno slog ett inlägg riktat mot norrmannen och i försöket att hindra bollen från att nå honom nickade Sokratis Papasthathopoulos in den i eget mål.

Direkt efter 3-2-målet till Sørloth blev det dramatik med knuffar och filmning på kantlinjen, och två röda kort. Avila kastade sig ner och låtsades att Alberto Moreno hade skalat honom. Det slutade med att båda blev utvisade.

Läs på F7: Real Madrids dyraste man vägrade helt enkelt röra sina sneakers under semestern