Jättarna Liverpool och Bayern München var länge helt säkra på att någon av dem skulle kunna ta in Bayer Leverkusens framgångsrike manager Xabi Alonson. Båda erbjöd ett utköp från den ”lilla” Bundesliga-klubben i storleksordningen 20 miljoner euro och en trupp skulle på pappret vinna över Alonsos besättning även på en dålig dag.

Bayer Leverkusen anställde Xabi Alonso i vad som är hans första chefsjobb den 5 oktober 2022. Trots att han föll i slutet av förra säsongen beslutade klubben i augusti förra året att förlänga hans kontrakt och göra den spanska managern till Bundesligas näst bäst betalda. Bara Thomas Tuchel, som Bayern München släppte taget efter säsongen, drar in mer än de 6 miljoner euro som Alonso belönas med.

Läs: Graham Potter aktuell för storklubb

Bayner Leverkusen, som aldrig tidigare i sin 120-åriga historia vunnit Bundesliga, får Xabi Alonso i minst ett år till.

42-åringen sa: ”Jag hade ett bra möte med Bayer Leverkusen och jag informerade dem om att jag vill stanna och fortsätta i klubben.

”Efter många samtal om min framtid använde jag pausen för att reflektera och fatta mitt beslut. Det här är platsen för mig.”

”Mitt jobb på Bayer är inte över. Jag vill hjälpa klubben, hjälpa spelarna att utvecklas. Styrelsen är fantastisk – allt är fantastiskt här.

”Jag är fortfarande en ung tränare, men jag tror att det här är det bästa beslutet för min framtid. Jag tog mig tid och det är jag säker på.”

Läs på F7: Avengers-stjärnan erbjöds rollen som James Bond