Joshua Wicks avtjänar just nu en dopingavstängning efter att ha testat positivt för kokain. Nu berättar Sirius-stjärnan att han är extremt besviken på sin klubb.

”De slängde mig under bussen”, säger Wicks till UNT. 

I april 2018 skakades allsvenskan av en dopingskandal. En spelare hade lämnat ett positivt dopingprov efter matchen mellan Sirius och Hammarby.

Sirius kallade till presskonferens och bekräftade att spelaren i fråga var deras amerikanske målvakt Joshua Wicks.

Les: Fördelarna med sportsbetting

Wicks har varit avstängd sedan dess, men har fortfarande kontrakt med Sirius. I en intervju med UNT går han till attack mot klubbledningens sätt att hantera ärendet.

Wicks menar att han upplevde Sirius presskonferens som ett personligt svek.

– Det kändes som de helhjärtat slängde mig under bussen. Från att säga att de skulle stå vid min sida och stötta mig… innan presskonferensen kände jag mig dålig och sjuk, jag kunde inte äta eller sova. Jag hade nog 100 000 tankar om dagen, men det som Sirius sa innan presskonferensen gav mig hopp om att de skulle stå bakom mig. När jag inte släpptes in på presskonferensen var det en röd flagga för mig, jag tilläts inte att prata eller säga något. När jag hörde vad de hade sagt var det som en käftsmäll från min egen klubb, säger Wicks till UNT.

Wicks hävdar att han fick i sig den förbjudna substansen, kokain, via en drink under en fest i Uppsala. Han beskriver sin avstängning som den värsta perioden i hans liv.

Sirius svarar
– De första nio, tio månaderna kändes det som att mitt liv var över, bokstavligt talat. Det fanns inget kvar för mig. Jag förlorade väldigt mycket kontakt med min familj, mina barn. Det var den värsta tiden i mitt liv mentalt. Jag försökte avsluta det själv vid ett tillfälle, det kom några vänner och räddade mig. Jag kom till sjukhuset och pratade med personer, men jag kände mig helt ensam i ett mörker, säger Wicks.

UNT har konfronterat Sirius ordförande Ove Sjöblom med Wicks kritik.

– Den absoluta ambitionen var att ta hand om personen, men dit kom vi aldrig och det var på grund av Josh ombud som förbjöd oss att ha kontakt med honom. Vi har haft viljan och önskan att ta hand om Josh personligen, det var intentionen på presskonferensen men den vägen stängdes fort av hans ombud, säger Sjöblom.